Älska måndagar!

Dagens till ära lyssnar jag på podden chefsanalytiker med Petter Stordalen. Vilken förebild han är för inställning till livet. Han pratar om moderna ledare bla och allt är så extremt intressant, ett helt klart bra umgänge en måndag.🙏🏼

Imorse gick vi upp 06 för att klä på oss och åka in till stan för uppföljning av ett allergitest mot eksem. Nu har jag fått en handlingsplan på hur jag ska gå vidare och försöka stabilisera mina handeksem. Så nu har vi kommit hem, tagit en promenad och både jag och liten extremt trötta. Nu hoppas jag få en liten powernap innan han vaknar.🙈

Han vaknade direkt…

I eftermiddag ska jag iväg och rida för att sedan åka till salong W för påfyllning av mina fransar. Var det på grund av sånna här måndagar som Petter Stordalen skrev en bok om att älska måndagar? Lever han med hästar och fransförlängning varje måndag måntro? 🐎🤷🏼‍♀️

Annons

Vaken natt

Svårt att somna om efter matning, min andra hälft brukar ha lika svårt men inte denna natt. Trodde aldrig dettta skulle ske eftersom man konstant är super trött. Men när lilla T gradvis sover längre på nätterna och nu kommit att hoppa 1/3 mål på natten så var även vi där.

Men jag tänkte bara komma in och säga att vi är bara människor och i slutet av dagen så får vi ta var dag som den kommer. Klyschigt och sant för de flesta av oss.

Från igår när vi badade och låg och myste med nallen efteråt, lilla hjärtat 🐻💙

Imorgon åker vi uppåt till mitt favoritställe, kan ni gissa vart? Ja visst är det väl fantastiska Klövsjö. Vi ska bo där på klövsjö hotell och njuuuta 1 dygn med god mat, lyxiga rum och påminna oss om vår tomt och vad de komma skall med den.

Bild från sist när vi precis hade kommit upp till Klövsjö fjäll. Så vackert 🤍

Nu ska jag blunda några timmar till innan T vaknar, då är det dags för en flaska välling och sen ska jag börja rodda. Kanske lite Kaffe och jobb först. ☕️

Vi hörs lite senare!

Strålande jul och nytt år!

Nu är vi tillbaka hemma efter ett härligt avslut på året med många mils bilåkning. vi har firat och umgåtts maximalt och nu behöver en vardag infinna sig känner jag. Men då kom vi på att det är ju kortvecka igen med röd dag på torsdags vilket gör vardagen lite rubbad ändå.

Jag kommer utnyttja denna långhelg till max genom att värdera året som varit, plocka ut godbitarna och planera en satsning på dessa till detta år. Målen jag har privat och i bolaget är redan satta men dessa ska brytas ner i detalj. Det är så viktigt för att hela tiden hålla lågan uppe!

Januari har startat bra med sassydetails.com förutom strul i min e-katalog på facebook. Men det hoppas jag få löst nu till veckan. Vidare detta år så ska jag utbilda mig mer inom sociala medier bla jag känner att jag inte ska vara i detalj framåt och arbeta med detta. Men som affärsutvecklare och ägare till ett bolag i dagens samhälle så bör du ha koll på detta. Likväl som man för 5-10år sen hade koll på reklam via olika tidningar och tv-kanaler. Man kan inte driva bolag och inte veta vad detta kan generera och hur det går till idag. Då drunknar man snabbt.

Nu lär jag packa ordrar som kommit in i helgen. Dessa ska skickas imorgon.

God fortsättning och trevlig kväll på er!

Livet & bolag.

Igår hade jag och min lilla kompanjon på 4,5 månader en låååång att-göra-lista inför att vi idag åker upp till mina föräldrar. Samt att vi ska ha en mingelkväll med Sassydetails.com på Frisörvillan i orsa. Kom förbi om du är i krokarna!

Hur som helst så orsakade de en massa risker med små förseningar i marknadsföring för sassydetails både på instagram men även email marknadsföring som vi haft en julkalender med. Men vad gör det? Om den istället blir utskickad på kvällen när dagen redan är över för dagens lucka så kan man väl passa på att marknadsföra och tipsa om morgondagen?

Ja jag gjorde så i varje fall, sen om det var lösningsorienterat eller fail de får mottagaren avgöra. Men livet kom emellan helt enkelt, det kan även hända oss som satsar massa tid i att bygga bolag med kännedom och starka varumärken.

Kvällens mingelrabatter- vi delar dom med prenumeranter på webben också såklart 🤍

Jag ville bara dela med mig av ett case när livet spelar sin roll. Du kan inte styra över allt, men reflektionen idag på gårdagen är att problemet löstes och livet levdes samt så har jag hållit som utlovat. Ett mejl med innehåll per dag till prenumeranter i julkalendern. Så jag är nöjd ändå, klapp klapp!👋🏼

Känslan hinner ingenting även fast jag konstant fyller på med att-göra-saker och hinner med allt och lite till.

Jag känner att jag är otillräcklig, vill mera. MYCKET MERA. Men ändå så fyller jag på med att göra uppgifter hela tiden som blir gjorda. I tid, fullt tillräckliga. Ändå vill jag mer och känner att jag fortfarande inte hinner med någonting.

Ja jag måste börja kolla i spegeln, vad gör jag inte bara köra på framåt. Måste börja uppskatta stegen jag tar och allt som blir gjort.Tror starkt att detta är något dom flesta entreprenörer känner ofta. Men ändå tror jag att ingen mer än jag känner så, nästan så att man gräver ner sig själv och börjar vänja sig vid tanken av att man lägger ner allt.

Saknar Klövsjö✨ Miljön, hotellet och känslan.🤍

Hur som helst så älskar jag det jag gör. Det ger mig så mycket lärdom, ny kunskap, bredare perspektiv och lycka att jag har möjligheten att få testa testa testa ALLT jag vill. Tack livet!

”Att vara mamma är mest komplicerat.”

Jag är tillbaka, nu med lite mer i bagaget som sagt. En liten son har kommit till världen, det tog på krafterna att vara gravid även fast jag hade en normal graviditet. Sedan har jag även fått vart med och gjort ett stort arbete på mitt jobb där jag fått prövat mina vingar inom affärsutveckling tillsammans med konsulter. SHIT va kul, lärorikt, intressant & inspirerade

Sen när jag väntade in bebis i slutet och gick hemma och stampade så startade jag ett aktiebolag. Det blev ett inom mode och tillbehör, som kommer sälja d-t-c (direkt till konsument) på nätet. Kika gärna in där och handla något fint eller dela med dig till potentiella kunder. Sassydetails.com

Ja ni hör ju, de pågår en hel del. De kan bli intressant att följa, jag har själv letat efter att få följa någon i en vanlig vardag med inriktning på att driva och utveckla företag. Även om vardagen kanske består av annat också så ska ändå företagandet ligga i fokus och hur man får ihop det med vardagens bestyr.

sassydetails.com

Hur det gick till med att starta och alla stegen dit det kan vi ta i ett separat inlägg. Men nu är jag här och väldigt pepp på att ni ska få följa med mig i min vardag som mammaledig, anställd & entreprenör. Det är det första som är mest komplicerat om man säger så.. just att vara mamma. Resten löser sig tänker jag. SÅ HÄNG MED!

Jag kommer ej nå mål 1.

Som rubriken skvallrar så är målet med att starta enskild firma som konsult inom affärsutveckling innan sommaren ej uppnådd. De blir ju lite såhär eftersom jag ska sätta mina visioner och mål innan jag ens provkört en del.

Jag behövde sommaren som vila, inspirationsletande, bokläsning, poddlyssning, vänner och FRAMFÖRALLT umgås med familjen. Jag glömmer snabbt hur pass inrutat livet varit under tiden jag studerat, hur lite vilotid som fanns och hur lite tid för umgänge som fanns. Jag behövde den här sommaren på mig.

Nu känner jag mig starkare, supermotiverad och jag är inne på min sista vecka på semestern. Sen nästa vecka drar det igång på 100% med rivstart, kalendern brinner just nu på mitt heltidsjobb.

Denna vecka är det fokus på träning och sedan att sätta fler byggstenar på mitt projekt som gått före ovannämnda. Jag ska även sätta en detaljerad planering på hur jag ska lägga upp jobb/blogg/uppstart av företag i kombination med träning. TRÄNING är helt avgörande för att vara stark, nöjd och mentalt pigg dom dagar energin sviker.

SÖKES!! Jag söker ett gäng härliga personer att diskutera min planering med, lite som ett gäng kritiker som ifrågasätter och kommer med insikter. Just nu försöker jag själv att lära mig om E-handelsplattformar och Marknadsföringsalternativ, kom gärna med tips kring dessa!

Inspirationen flödar!

Det kom en vind med 3 långsamma veckor utan varken ork eller inspiration sen jag skrev senast. Pusst.

Men nu är jag här, skriver och samtidigt igång med arbetet kring idéerna. De kan hända att jag bytt plats på mina mål när jag körde fast, vi får se om jag accepterar det och berättar det här senare.

Hur som helst så dessa idéer är egentligen till för 1 bolag, de bolaget som jag hade som mål att start innan årsskiftet. Vi får se vart de landar nu när idéerna ska bli verklighet, en början på en affärsmodell.

På fredag har jag ett väldigt spännande webmöte inbokat för att vidga mina kunskaper inom området för idéerna.

Varje morgon och eftermiddag på färjan ger mig inspiration och energi🙏💡

Alltså, idéerna har fullkomligt sprutat ur mig sista veckan. Jag älskar det även om man verkligen måste ta sig i kragen och fokusera på en, men de brukar gå bra om valet känns rätt.

Fokus nu veckan ut är att samla kunskap, jag saknar en viss kompetens och den ska jag specificera samt publicera här i helgen. Kanske är det någon som läser som har erfarenhet. Det hoppas jag.

Skynda långsamt!

På gång men ändå känns de långsamt, jag är fortfarande på skalet av erbjudandet och skrapar. De måste ju bli bra!

Tankar finns, idéer finns och material finns. Jag måste bara bestämma mig. Egentligen ta beslutet att nu kör vi, men jag ska fila på de någon vecka innan jag har bestämt mig.

Jag landar nog i 2-3 specifika inriktningar på erbjudande som är generella och även ligger i tiden. Men de lockar enormt att istället skräddarsy dessa per specifikt uppdrag vilket är de optimala. Men också de svåra att nå ut med om man står här som jag, ny på marknaden och behöver komma i kontakt med företag som har behov.

De kanske slutar med att jag istället har en fokuserad Erfarenhets och intresse sida. Jaja detta som borde vara en enkel del blir så svår. Men hur som helst jag ska ge det tid, pressen till att leverera resultat till mig själv får mig låst i vissa idéer också så det är nog bra att låta de gå någon vecka.

Kvällspromenaderna ger mig energi och paus i vardagen.

TACKAR ödmjukast för responsen!

Tusen tack för alla lyckönskningar! Dessa har verkligen tagit fart i mig i detta som vi kan kalla ”projekt-komma-igång”, men det har också bidragit till rädsla om nästa publicering här. Det ställer höga krav på mig och det är precis vad jag vart ute efter, men jag måste se det som en utmaning och inte ett hinder till att publicera OM JAG INTE har en låååång novell att lägga ut.

Detta fick mig att tänka om lite på hur frekvent min publicitet ska vara. Tidigare har jag tänkt 1 till max 2 i veckan där jag levererar material i form av tydliga framsteg i projektet. MEN jag inser att det är nog bättre med dessa korta avstamp och kontinuerligt uppdatera med alla tankar och idéers om far genom mig dagligen. Kanske i alla fall 3-4 inlägg i veckan och en än mer frekent Instagram? Vi prövar!

https://www.instagram.com/pernillas__/

Men jag har planerat, skapat inspiration… Ni vet sånt man gör i vardagen när man stänger av och funderar. Det har gett mig mycket denna vecka efter lanseringen av sidan, förmodligen eftersom jag varit väldigt inne i affärsplanen för Konsultverksamheten.

Jag är i fasen nu av att sätta upp en meny som ska bli mitt första erbjudande till konsultverksamheten för affärsutveckling. Jag är på god väg till att kunna presentera denna här, skalet är tydligt men innehållet kräver sin tid. De jag kommer använda till en början är färdigpaketerade erbjudanden med en om möjligt gratis konsultation på det kanske första 3 uppdragen för att hjälpa dom hitta rätt på menyn.

Det är viktigt att skräddarsy, samtidigt så behöver jag vara tydlig med er och på min hemsida om vad jag är bäst på och vilka uppdrag jag letar. DET är av yttersta vikt att kunna beskriva när du söker uppdrag. Precis som att söka ett jobb. Mass-sökning ger oftast noll resultat.

Därav behöver jag också partners på mina svaga sidor, vilket jag är fullt medveten och öppen med.

Bästa starten på dagen!

Återkommer i nästa vecka med kortare mer frekventa inlägg, vi kan säga att näst vecka blir testveckan. Hoppas ni följer med!

%d bloggare gillar detta: